Gebruik maken van “Patronen”

Als je bezig bent met het opmaken van een pagina of bericht kan je met patronen een groep van kant-en-klare blokken invoegen. Zo’n groep van blokken heet binnen WordPress een “Patroon“.
Binnen WordPress worden op verschillende plaatsen deze patronen aangeboden. Zo kan je ze vinden via de website wordpress.org/paterns. De meeste thema’s bieden ook patronen aan via de tab Patronen die je naast de tab van blokken aantreft, onder het plusteken.

De WordPress directory met blok patronen

In deze directory kan je patronen vinden verdeeld over diverse groepen qua functie. Bijvoorbeeld patronen die gebruik maken van Kolommen of die geschikt zijn voor weergeven van afbeeldingen.

Patronen met blokken toevoegen aan bericht of pagina

Om patronen (groepen van blokken als opmaak voorbeeld) toe te voegen aan jouw website klik je op het plusje links bovenin. Net zoals je een blok invoegt kies je nu voor patronen. Door op het patroon te klikken wordt het ingevoegd op de pagina of in het bericht.

Je kunt patronen sorteren op functie en bladeren door de voorbeelden.

De ultime verzameling

Nog veel meer voorbeelden van patronen tref je aan binnen de WordPress directory met patronen wordpress.org/paterns.
Als je in deze lijst een geschikt patroon vind, kan je dat dmv kopieren en plakken overnemen naar jouw website.

Patroon met blokken aanpassen

Eenmaal aanwezig op jouw website kan je het patroon aanpassen naar wens. Kleuren, lettertypen en afbeeldingen kan je aanpassen. De meeste patronen worden als groepen aangeboden. Zo’n groep bevat dan vaak weer kolommen met daarin weer blokken. Door het juiste blok (groep, kolom of enkel blok te selecteren kan je op de gebruikelijke manier de inhoud aanpassen.