Integratie en herontwerp website
Henriëtte Schoones Seksuoloog

Klantvraag

De praktijk van seksuoloog Henriëtte Schoones loopt goed, maar zij wil een eigentijdse, frisse en nette website. ‘Hoe komt mijn aanbod goed over bij jongere cliënten en hoe kan ik beter scoren in Google? Zonder dat ik zelf geregeld met de site aan de slag moet?’ Haar technisch beheerder wil alle medewerking verlenen aan vernieuwing en verbetering van de website. Na afloop zal hij het technisch beheer voortzetten.

Oplossing ViatriX

Wij onderzoeken eerst de huidige online presentatie van Henriëtte Schoones Seksuoloog op het internet. De website is haar belangrijkste communicatie-instrument.
Het ontwerp oogt verouderd en onvoldoende klantgericht in stijl en navigatie. De inhoud is relevant voor de potentiële klant. Maar een deel wordt herhaald, is verouderd of staat op onlogische plekken.

Het technisch en inhoudelijk beheer is complex. De maar liefst 72 webpagina’s staan verspreid over 3 URL’s. Van sommige afbeeldingen is het niet duidelijk of ze rechtenvrij zijn. De vindbaarheid van de website is matig.
Dit is het herkenbare resultaat van een organisch gegroeide website die flink op de schop moet. Die conclusie deelt ze.

ViatriX stelt een nieuwe webstructuur samen op basis van zoekwoordenonderzoek. Er komt 1 URL met alle content. Henriëtte kan naar wens verwijzingen maken vanuit de andere URL’s. In samenwerking met haar selecteren wij een passend ontwerp en brengen we hierin maatwerkaanpassingen aan. Wij herbouwen de site.

Alle bestaande content onderwerpen we aan een grote opruimactie. We richten het restant opnieuw in en herschrijven het, aangevuld met nieuwe content. Zo ontstaat een handzaam aantal webpagina’s. In overleg met Henriëtte selecteren we passende, rechtenvrije afbeeldingen.

We vullen de site met content voor de webbezoeker en voor zoekmachines. Met de technisch beheerder bespreken we de vervolgacties om de website aan te melden bij Google Analytics. In juni 2020 dragen wij de website inclusief technisch en inhoudelijk beheer over.

Resultaat

Er staat een frisse, klantgerichte website die recht doet aan het karakter van Henriëtte Schoones en haar praktijk. Technisch en inhoudelijk beheer zijn hanteerbaar geworden. De basisvoorwaarden zijn aanwezig voor een goede terugvindbaarheid. Onze klant is blij en tevreden!

Client: Henriëtte Schoones Seksuoloog