Slimme internetteksten training
FNV Zelfstandigen

Klantvraag

De ZZP Academy van FNV Zelfstandigen vindt ons voorstel voor een training ‘Slimme internetteksten maken’ een goed idee. De vakbond erkent dat schrijven voor internet echt wat anders is dan voor drukwerk. FNV-leden willen natuurlijk klantgericht communiceren, ook al is schrijven doorgaans niet hun vak. Wat zijn nu praktische en stimulerende schrijftips?

Oplossing ViatriX

Wij ontwikkelden de 2-delige training ‘Slimme internetteksten maken’, inclusief een inleesdocument en een tussentijdse helpdesk voor deelnemers. Trainster is Ivonne Smit.
De groepsgrootte van 10 tot 12 personen biedt ruimte voor vragen en uitwisseling. Op basis van een praktische oefeningen bespreken we diverse aspecten van teksten schrijven voor online toepassingen. Ook de keuze voor het teksttype komt aan bod: gaan we voor een artikel, bericht (‘post‘), blog, e-mail of profiel voor social media?
Deelnemers ontvangen links naar de beste informatiebronnen èn kunnen handige hulpmiddelen downloaden.

Resultaat

De training blijkt een voltreffer in het aanbod van ZZP Academy. Kort na de bekendmaking door FNV Zelfstandigen in het vroege voorjaar zijn de 2 workshops volgeboekt, waarvan er eentje in december op de kalender staat! Er worden extra workshops ingepland. Per training maken enkele deelnemers actief gebruik van de helpdesk: ze sturen teksten in ter beoordeling of stellen vragen.
Intussen is de training ook beschikbaar in een vorm voor medewerkers in grotere bedrijven. Én als online training!
Enkele reacties:

Taal en tekst en tekst en taal… het kan allemaal!

Leuke cursus, die verheldering geeft over welke teksten je kan gebruiken voor welke forum. Veel aan gehad.

Client: FNV Zelfstandigen